Софийски градски съд (СГС) остави без уважение като  молбата на

...
Софийски градски съд (СГС) остави без уважение като  молбата на
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне предсрочно Джок Полфрийман

Софийски градски съд (СГС) остави без почитание като  молбата на австралиеца Джок Полфрийман за условно предварително освобождение, съобщи БГНЕС.

Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов. Престъплението бе осъществено на пл. “Света Неделя ” в София на 28 декември 2007 година Полфрийман трябва да излежи още 7 години.

„ Съдът постанови своето решение, видяхте обективно, независимо, отсъди каквото е належащо. Считам, че волята на съда не би следвало да се разяснява “, заяви пред медиите зам.-началникът на софийския затвор Десислав Трайков

Защитата на австралиеца показа пред съда характерности от отец и свещеник, както и писмо на Красимир Кънев - ръководител на Българския хелзинкски комитет. Адвокатът му Калин Ангелов изясни, че в писмото на ръководителя на БХК пишело, че активността на Българското затворническо съдружие, чийто създател е Полфрийман, е неповторима даже в Източна Европа, че е много дейна и че това може да бъде употребявано като добър образец за много други страни. Определението на съда може да се апелира пред САС. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР